Pár slov k našej medzinárodnej…

OLYMPUS DIGITAL CAMERANehodlám hodnotiť kvalitatívnu úroveň tohotoročnej májovej výstavy. Tú, myslím, dostatočne zhodnotili naši hostia a návštevníci.
V mene organizátorov, členov klubu FOTOP, ďakujem všetkým za vysoký pozitívny ohlas. Bez patričnej spätnej väzby by naša práca zostala iba na úrovni – ako sa ľudovo hovorí – len hraním sa na vlastnom piesočku a to rozhodne nie je naším zámerom. Naším cieľom je osloviť verejnosť našou prácou tak,aby v ľuďoch zarezonovala tá iskra, ktorú cítime, keď stláčame spúšť fotoaparátu po tom, čo sme sa zmocnili nášho objektu a vybrali sme pre zvečnenie ten nenávratný, často už neopakovateľný okamih.
Zvlášť potešiteľné je, že naša práca našla priaznivú odozvu medzi pedagógmi a žiakmi našej školy. Na našich výstavách sa už pravidelne stretávame s pani učiteľkami Samkovou a Bakalárovou, ale i ďalšími a s ich zverencami.
Trpezlivo vedú svojich žiakov k láske k prírode a pocitu zodpovednosti za jej budúcnosť. Za to im patrí naša vrelá vďaka. Je radosť vidieť rozžiarené tváre detí pri pohľade na obrázky a počúvať ich komentáre :
„Toto je jeleň, toho sme videli s ocinom tam a tam, toto je rys, ktorého som videla v zoologickej záhrade… A my tiež v zime kŕmime vtáčiky. Urobili sme kŕmidlo a niekedy sa aj pobijú. Aj ich ocino fotí. A ja pôjdem študovať o zvieratkách a aj ja budem fotiť.“ A takto by sa dalo pokračovať aj hodinu.
Nemám obavy, že by sme nenašli dosť mladých
nasledovníkov, ktorí budú kráčať v našich šľapajách a budú pokračovať v práci, ktorú sme my začali.
Tak, chlapci a dievčatá, držím Vám palce.

Related Images:

Môže sa Vám ešte páčiť...